Absorberende soc's

Wanneer je veel met (gevaarlijke) stoffen werkt, bestaat er altijd kans op lekkages. Het is belangrijk om hinder en mogelijke schade te voorkomen of zo veel mogelijk te beperken in het geval van lekkages en gemorste vloeistoffen. Gelukkig bieden onze absorberende socs de ideale oplossing! Dit absorptiemateriaal is ontworpen om gemorste vloeistof op te nemen voordat ze verdere schade kunnen veroorzaken. Zo leg je bijvoorbeeld een soc probleemloos langs machines wanneer deze olie lekken. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die in staat zijn om verschillende soorten gevaarlijke industriële vloeistoffen te absorberen. Bij Arivic kun je een universele absorberende soc bestellen met een sterke zuigkracht in verschillende soorten en maten, zodat je altijd de juiste soc bij de hand hebt en het absorberen start onmiddellijk na het incident. Maar ook een olie absorberende soc bestel je bij ons net zo eenvoudig online. Zo hebben we ook drijvende socs die je kunt gebruiken bij een lekkage in het water!

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Hoe werkt een absorberende soc?

Wanneer er een lekkage optreedt plaats je de soc strategisch rondom het gebied waar de gemorste vloeistoffen zich bevinden. Deze absorberende slangen hebben meestal een cilindrische vorm, vergelijkbaar met een lange kous of sok, en kan worden uitgerekt of samengeperst om probleemloos langs bijvoorbeeld machines en hoeken te passen. Zodra de soc op zijn plek ligt, neemt het absorptiemateriaal de vloeistof actief op en trekt de vloeistof aan om verdere verspreiding te voorkomen. Wanneer één soc niet voldoende is om het probleem op te lossen, dan maak je met binders eenvoudig meerdere soc's aan elkaar vast en is het probleem ook opgelost.

Onze soorten absorberende socs

In het brede assortiment van Arivic vind je een hoop verschillende soorten socs, elk met een eigen toepassing. Wanneer je specifiek alleen olie wilt absorberen zonder andere vloeistoffen op te nemen, bieden onze olie absorberende socs de perfecte oplossing. Deze slangen nemen uitsluitend olie en brandstoffen op, terwijl ze water en andere industriële vloeistoffen mijden. Wanneer je alle gelekte vloeistoffen wilt opnemen, kun je onze universele absorptieslangen inzetten. Deze absorberen niet alleen water en olie maar ook agressieve chemicaliën. In feite creëer je hiermee een effectieve afbakening. De vloeistoffen worden door de universele absorptieslangen ingesloten en kunnen zich niet verder verspreiden. Als je met chemicaliën werkt, is het verstandig om chemicaliën absorberende socs te gebruiken. Deze zijn speciaal gemaakt om alle soorten chemicaliën op te nemen.

Welke absorptieslangen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de specifieke situatie en de ernst van het lek. Niet alle absorptieslangen blijven drijven op water, terwijl het nodig kan zijn om oliën of chemicaliën daar uit te verwijderen. Bovendien dien je zelf antwoord te geven op de vraag of je specifieke industriële vloeistoffen eruit wilt filteren of alles in één keer wilt opnemen met universeel absorptiemateriaal. Om lekkage überhaupt te voorkomen raden we je aan om een lek opvangsysteem te implementeren. Zet bijvoorbeeld een lekbak neer onder een vat waarvan de inhoud absoluut niet weg mag lekken. Ook hiervoor ben je bij Arivic aan het juiste adres!

Waarom absorptieslangen bij Arivic kopen?

Door onze ervaring van ruim 20 jaar op het gebied van veiligheid en industrie, kun je ervan uitgaan dat onze producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Hierdoor weten we precies wat je nodig hebt. Daarbij profiteer je bij ons ook nog eens van de scherpste prijzen!