Oliescherm

Op het moment dat er zich een ongeval heeft voorgedaan waarbij er olie vrijgekomen is in rivieren, beken of kanalen kunt u dit eenvoudig oplossen met een drijvend oliescherm. Wij hebben in ons assortiment verschillende type olieschermen voor diverse toepassingen die gemaakt zijn van licht materiaal, waardoor ze gemakkelijk drijven op wateroppervlakken. Hierdoor zijn ze vaak zonder boot toe te passen en erg eenvoudig in gebruik. Verspreiding van olie in het water wordt op deze manier beperkt, waardoor het milieu beschermt wordt en de kosten van sanering beheersbaar zijn.

Wat is een oliescherm?

Een oliescherm is een mechanisme dat wordt gebruikt om olielekkages in het water te bestrijden. Het scherm is meestal gemaakt van speciale materialen zoals pvc of rubber, en is ontworpen om olie te absorberen of af te stoppen voordat het de kust bereikt. Er zijn verschillende soorten olieschermen, zoals booms, bergen, schuim en barrières. De keuze van het type oliescherm hangt af van de specifieke situatie en de omstandigheden waaronder de lekkage plaatsvindt.

Diverse types olieschermen

We bieden diverse types olieschermen aan in verschillende afmetingen, namelijk de FCB25T, de FCB50T en de FCB75T.

Ons FCB25T oliescherm van 7,5 × 25 meter is geschikt voor kleinere spills van olie in slootjes en kleine jachthavens. Met een lengte van 7,5 meter biedt dit oliescherm een ruime dekking, waardoor het effectief is bij het omringen van olieachtige verontreinigingen. De breedte van 25 meter zorgt ervoor dat het oliescherm voldoende ruimte biedt om de vervuiling te omsluiten en verdere verspreiding te voorkomen. Dit oliekeerscherm is zo ontworpen dat het gemakkelijk hanteerbaar en snel inzetbaar is in situaties waar kleinere hoeveelheden olie in het water zijn gelekt.

Het FCB50T oliescherm van 15 × 50 meter heeft een groter oppervlak en is daarom geschikt voor wateren met meer stroming en golfslag zoals binnenhavens, rivieren en meren. Met het grotere oppervlak bieden deze olieschermen een effectieve en betrouwbare oplossing voor grotere lekkages. De olieschermen zijn vervaardigd van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen de uitdagingen van wateren met meer stroming en golfslag. Ondanks dat dit oliescherm groter is, is het wel eenvoudig en snel inzetbaar.

Om olie op te ruimen in nog grotere wateren met stroming en golfslag kunt u het beste de FCB75T olieschermen van 30 × 75 meter kiezen. De ronde vorm van deze olieschermen zorgt ervoor dat het scherm zich aanpast aan de golven en stroming, waardoor het effectiever is in het absorberen van olie. Een drijvend oliescherm met deze afmetingen is door de lichte materialen eenvoudig te gebruiken en daarom ook geschikt bij situaties waarbij spoed vereist is. Door te kiezen voor olieschermen van deze afmetingen, investeert u in een krachtige oplossing om de impact van oliemorsingen in grotere wateren te minimaliseren.

Het is wel belangrijk om te weten dat olieschermen alleen bedoeld zijn om de snelle verspreiding van olie tegen te gaan en niet om de olie volledig te kunnen verwijderen. Preventie is daarom de beste manier om olielekkages te voorkomen.

Welk oliescherm heb ik nodig?

Het hangt af van de specifieke situatie en omstandigheden waaronder de olielekkage plaatsvindt, welk oliescherm het meest geschikt is. Dit bepaalt de grootte van de oliekeerschermen en het type scherm dat past bij de lekkage. Als er een kleine lekkage is en de golven en stroming in de omgeving niet te sterk zijn, dan is een kleiner drijvend oliescherm zoals de FCB25T wellicht voldoende. Wanneer er een grotere lekkage is of als de golven en stroming in de omgeving sterk zijn, zoals bij grote rivieren of havens, dan zou u een groter oliescherm zoals de FCB50T kunnen kiezen. Bij dit scherm zijn de drijvers 15 meter lang en 50 cm breed terwijl de drijvers bij het FCB75T oliescherm, 30 meter lang zijn en 75 cm breed. Als u niet zeker weet welk oliescherm u het beste kunt gebruiken, kunt u gerust contact met ons opnemen voor advies.

Blauwalg en kroos verhelpen

Bij Arivic vindt u ook blauwalg- of kroosschermen. Deze schermen zijn er voor bedoeld om de groei van blauwalgen in zoet water te beperken. Blauwalg is een type schimmel die zich snel kan vermenigvuldigen en kan leiden tot een verontreiniging van het water. Het scherm is gemaakt van speciale materialen zoals pvc en is ontworpen om de groei van blauwalg te beperken. Blauwalgschermen worden vaak gebruikt in recreatie meren, kunstmatige meren en viskwekerijen. Ze zijn dan ook uitstekend geschikt om zwemwater vrij van blauwalgen en kroos te houden. De ronde foam drijver zorgt voor een stabiele ligging in het water. Door het lichte gewicht is het snel en eenvoudig inzetbaar.