Veiligheidskasten

Veiligheidskasten zijn een essentieel onderdeel bij werkplekken en opslagen met gevaarlijke stoffen, met name wanneer deze brandbaar zijn. Daarom kunt u deze gevaarlijke stoffen het beste opbergen in speciaal ontworpen veiligheidskasten die de invloed van vlammen, temperatuurschommelingen en stroomuitval op de opgeslagen stoffen vertragen. De kasten bieden een veilige opslag van gevaarlijke stoffen en vertragen het proces wanneer er wel vuur of een ander gevaar ontstaat. Hierdoor kan snel gehandeld worden, zoals het activeren van een sprinklersysteem of hulp inroepen van de brandweer. Zoals de naam al aangeeft, is een veiligheidskast de veiligste manier om gevaarlijke stoffen op te slaan.

Wat is een veiligheidskast?

Een veiligheidskast is een speciaal ontworpen opslagplaats die gebruikt wordt om gevaarlijke stoffen op te slaan. Deze kasten zijn gemaakt om de impact van vlammen, temperatuurwisselingen en stroomuitval op de opgeslagen gevaarlijke stoffen te beperken. Ze zijn vaak gemaakt van metalen of andere brandvertragende materialen en over het algemeen zijn ze voorzien van sloten, brandmelders en andere veiligheidsvoorzieningen, waardoor de inhoud voor een lange tijd veilig blijft.

Optimale veiligheid met brandwerende kasten

Brandwerende veiligheidskasten zijn ontworpen om de impact van brand en hitte te weerstaan, waardoor de opgeslagen stoffen beschermd zijn tegen vuur. Dit wordt vaak gedaan door het gebruik van materialen zoals metalen of speciale coatings met een hoge brandwerendheid. Wanneer er een vuur ontstaat in uw bedrijfspand, kan het beschikken over een brandwerende veiligheidskast ervoor zorgen dat de schade voor personeel en omgeving beperkt blijft. Deze kasten kunnen de temperatuuropbouw in de kast vertragen, sommige kasten kunnen dit zelfs 30 tot 90 minuten doen. Het is nog veiliger wanneer er een betrouwbaar afzuigsysteem rondom of op de kast geïnstalleerd wordt, dit kan eventuele gevaarlijke dampen van brandbare vloeistoffen verwijderen.

Chemicaliënkasten en logen- en zurenkasten

Bij ons in het assortiment vindt u ook speciale chemicaliënkasten en logen- en zurenkasten. Agressieve chemicaliën, logen en zuren zijn vaak schadelijk, met name wanneer ze met elkaar in aanraking komen. Daarom hebben we speciale kasten waarin u deze gevaarlijke stoffen veilig kunt opbergen. We hebben van elke kast verschillende uitvoeringen waar u uit kunt kiezen en vaak kunt u ze ook nog uitbreiden met losse opvangbakken voor het opvangen van lekken. Opgevangen zuren of chemicaliën kunnen dan niet vrijkomen en u kunt ze vervolgens veilig opruimen. Al onze logen- en zurenkasten zijn volledig GS-getest en voldoen aan de CHS05 normering. Heeft u brandbare logen of zuren? Dan slaat u deze op in een brandwerende opslag van Arivic! Houd er wel rekening mee dat onze chemicaliënkasten en logen- en zurenkasten enkel geschikt zijn voor niet brandbare stoffen.

Waar moeten gevaarlijke stoffen worden opgeslagen?

Gevaarlijke stoffen, zoals chemicaliën en zuren, kunt u het beste opslaan in de daarvoor gemaakte veiligheidskasten. Deze kasten zijn speciaal ontworpen om een veilige opslag te bieden voor gevaarlijke vloeistoffen of andere gevaarlijke producten. Heeft u brandbare vloeistoffen? Dan is een brandwerende veiligheidskast vereist voor een veilige opslag. Zo maakt u de werkruimten voor uw medewerkers veiliger, omdat vervuilende stoffen zich niet zomaar kunnen verspreiden en ontvlambare vloeistoffen kunnen niet in aanraking komen met vuur.

Veiligheidskasten kopen bij Arivic

Wanneer u veiligheidskasten wilt kopen bent u bij Arivic aan het juiste adres! Wij bieden verschillende brandwerende veiligheidskasten, chemicaliënkasten en logen- en zurenkasten. Om te voorkomen dat er schadelijke dampen blijven hangen in uw veiligheidskast raden wij u aan een van onze mechanische afzuigsystemen aan te schaffen. Deze zorgen voor een zeer krachtige afzuiging en worden geleverd met een montageconsole. De systemen kunnen aangesloten worden op wisselstroom, conform de VDMA en de CE-richtlijnen. Heeft u vragen voordat u uw kasten of een afzuigsysteem gaat bestellen? Neem gerust contact op met onze experts voor deskundig advies voor het veilig opslaan van vloeistoffen en gifstoffen!