CLEANING

Cleaning is de laatste fase in spill management.

 

Onze milieuvriendelijke reinigingsproducten kunnen worden ingezet bij een grote verscheidenheid aan verontreinigingen. Calamiteiten met olie kunnen immers niet enkel met water (en zeep) worden verwijderd. De olie of hydrofobe laag zal steeds aan en zelfs in de ondergrond blijven plakken. Bij (historische) vervuilingen op land maken wij – op basis van een staalname – een product op maat om de verontreiniging te verwijderen of te neutraliseren.

Typische verontreinigingen zijn:

– (resterende) oliefilm op het water
– geuroverlast
– historische verontreiniging in de ondergrond (parkings, werkvloer, magazijn, …)
– accidentele spills op de weg (ongeval, oliespoor, …)

CLEANING IS DE LAATSTE FASE IN SPILL MANAGEMENT

Onder spill management erkennen wij 4 fases:

– preventie: opvangen van de spill aan de bron
– controle: indijken en zorgen dat de contaminatie niet uitbreidt
– skimmen en absorberen: 90% van de vervuiling kan mechanisch worden verwijderd
– cleaning: de laatste resten van de vervuiling oplossen met biologische olievlekverwijderaars (zowel voor recente als historische vervuiling)

GEEN DISPERGEERMIDDELEN, WEL 100% BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

Onze producten hebben een groot extractievermogen, zijn wateroplosbaar en volledig biologisch afbreekbaar. Micro-organismen zullen er op hun beurt voor zorgen dat de verontreiniging versneld wordt afgebroken. Deze manier van cleaning geeft ons de mogelijkheid om niet enkel de oppervlaktevervuiling weg te halen, maar ook een dieptereiniging te doen van uw verharde ondergronden. We hebben bij Arivic ook een speciaal product laten ontwikkelen dat nieuwe en historische calamiteiten van half-verharde ondergronden (zoals kiezel, grind, ballastkeien, …) kan bestrijden.

Een aantal van onze cleaningproducten kunnen eveneens op het water worden gebruikt en tasten de biotoop niet aan.