LEKPREVENTIE
Lekkages of spills meteen aan de bron opvangen? Daar zorgen onze lekbakken voor.
Spills, maar evenzeer kleine hoeveelheden gemorste vloeistof, leiden tot glibberige vloeren en een onveilige werkomgeving.
Lekpreventie is misschien wel de meest voor de hand liggende manier om vervuiling efficiënt te bestrijden. De bedoeling daarbij is om de spills al aan de bron op te vangen in een recipiënt. Afhankelijk van de toepassing zijn er verschillende vormen en maten van recipiënten beschikbaar.
Zelfs kleine hoeveelheden gemorste olie kunnen heel wat schade berokkenen aan zowel de natuur als de mensen op de werkvloer. Gemorste vloeistoffen zorgen voor glibberige vloeren en een onveilige werkomgeving.
Eén ding staat vast: de vervuiler betaalt voor het opruimen en de sanering.
LEKBAKKEN ALS ESSENTIEEL DEEL VAN UW WERKVLOER EN MAGAZIJN
Bij de opslag van gevaarlijke stoffen moeten bedrijven de VLAREM II-wetgeving volgen. Dit besluit van de Vlaamse Regering (1 juni 1995) omvat algemene en sectorale bepalingen met betrekking tot milieuhygiëne en schrijft zowel emissie- en immissiebeperkende maatregelen voor. Zonder al te juridisch te worden: elk bedrijf is verplicht om alle mogelijke maatregelen te nemen om milieuverontreiniging te voorkomen. Concreet betekent dat dat u alle reservoirs van oliën en chemicaliën moet onderkuipen.
Voorbeelden van onderkuipingen zijn lekbakken, opvangvloeren, overmaatse vaten en mobiele opvangbakken.