Absorptiemateriaal

Absorptiemateriaal is erg belangrijk om bij een lekkage zoveel mogelijk schade te beperken, met name als het gaat om gevaarlijke stoffen. In het brede aanbod van Arivic vindt u alles wat u nodig heeft om schadelijke vloeistoffen op te kunnen ruimen. Wanneer er bijvoorbeeld vloeibare chemicaliën of oliën zich hebben verspreid bij een lekkage, kan dit een gladde vloer creëren en slecht zijn voor het milieu. Onze absorptiematerialen nemen de vloeistof op en kunnen hierdoor de lekkage vlekkeloos opruimen. Ook wanneer er een gevaarlijke stof is vrijgekomen, hebben we verschillende absorptiematerialen waarin de vloeistoffen makkelijk opgenomen worden.

Wat is absorptiemateriaal?

Absorptiemateriaal is een materiaal dat speciaal is ontworpen om vocht en olie op te nemen. Dit materiaal is in staat om een breed scala aan chemische stoffen, oliën en andere vloeistoffen te absorberen door een proces genaamd absorptie. Absorptiematerialen worden vaak gebruikt in industriële toepassingen zoals de opname van olie- of chemicaliënlekkages. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het type absorptiemateriaal dat wordt gebruikt, afhankelijk is van de soort oliehoudende vloeistoffen of chemicaliën die moeten worden opgenomen.

Verschillende soorten absorptiemateriaal

In ons brede assortiment vindt u diverse absorptiematerialen, waardoor er voor elke soort lekkage wel een passende oplossing is. We lichten graag enkele absorptiematerialen van ons assortiment voor u uit:

Absorptiedoeken: absorptiedoeken absorberen snel en efficiënt vloeistof en vetten, ze kunnen maar liefst 25 keer hun eigen gewicht absorberen. Dit maakt deze doeken ideaal voor situaties waarbij snelheid van belang is, zoals bij agressieve chemicaliën. Denk bijvoorbeeld aan een fabriek waar machines werken of een autogarage.

Absorptie rollen: dit absorptiemateriaal is geschikt voor kleinere ongelukken of lekkages. Absorptie rollen zijn in diverse soorten verkrijgbaar, waardoor er voor elke lekkage een passende rol is. Denk bijvoorbeeld aan universele rollen en rollen voor olie.

Absorptie socks: dit zijn slangen die enkel olie en brandstoffen absorberen, maar geen water. Dit maakt absorptie socks perfect voor lekkages in het water. Als één slang niet voldoende is, kunt u eenvoudig meerdere aan elkaar vastmaken om de lekkage te verhelpen.

Absorptie korrels: deze korrels bestaan uit granulaten die geen vuillaag achterlaten en een lekkage van bijna elke soort verhelpt. Alles wat niet door een lek opvangsysteem wordt opgenomen, komt in de absorberende korrels terecht, die u daarna kunt opruimen.

Hoe lang gaat absorptiemateriaal mee?

Dit is afhankelijk van het type absorptiemateriaal. Sommige absorptiematerialen, zoals katoen en cellulose, kunnen meerdere keren worden gebruikt, terwijl andere materialen, zoals polypropyleen, weggegooid moeten worden na één keer gebruikt te zijn. Bij herbruikbare materialen kan de levensduur verlengd worden door het regelmatig te reinigen en te drogen voordat het opnieuw wordt gebruikt. Dit verhoogt het absorberend vermogen en voorkomt dat het materiaal verstopt raakt met vuil. Het is daarom belangrijk om te weten welk type absorptiemateriaal u gebruikt en hoe dit het beste kan worden onderhouden om de levensduur te verlengen.

Waarom absorptiemateriaal van Arivic kopen?

Op het gebied van veiligheid en industrie kunt u al meer dan 20 jaar rekenen op de absorptiematerialen van Arivic, dit betekent uitsluitend een uitgebreide ervaring en expertise. Al onze absorptiematerialen voldoen aan de milieueisen en we spelen altijd graag in op de specifieke situatie van onze klanten. Dit betekent dat wij u voorzien van advies op maat, hiervoor kunt u contact opnemen met onze specialisten. Bovendien profiteert u bij ons van scherpe prijzen en een snelle levering in België en Nederland.