Overmaatse vaten

Overmaatse vaten zijn een essentieel onderdeel van industriële processen die grote hoeveelheden vloeistoffen, poeders of granulaten moeten opslaan en transporteren. Deze vaten bieden een veilige, efficiënte en duurzame oplossing voor bulkopslag en logistiek, waardoor ze onmisbaar zijn in diverse sectoren.

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat zijn overmaatse vaten?

Overmaatse vaten zijn een vorm van spill control. Het zijn grote containers die speciaal zijn ontworpen om aanzienlijke volumes van verschillende materialen te bevatten. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen zoals kunststof, staal of roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en bescherming tegen chemische en mechanische schade. Deze vaten zijn ideaal voor het veilig opslaan en transporteren van bulkgoederen, waardoor ze veelvuldig worden gebruikt in industriële omgevingen.

Toepassingen van overmaatse vaten

Overmaatse vaten worden in een breed scala van industrieën toegepast vanwege hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Enkele belangrijke toepassingen zijn:

Chemische industrie

In de chemische industrie worden overmaatse vaten gebruikt voor het opslaan en vervoeren van chemicaliën, variërend van ruwe grondstoffen tot eindproducten. De chemisch bestendige materialen van deze vaten zorgen ervoor dat gevaarlijke stoffen veilig worden opgeslagen zonder risico op lekkages of reactieve schade.

Voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie gebruikt overmaatse vaten voor het veilig opslaan van vloeistoffen en poeders, zoals oliën, siropen en meel. Deze vaten zijn ontworpen om te voldoen aan strikte hygiëne-eisen, zodat de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten gewaarborgd blijven.

Farmaceutische industrie

In de farmaceutische industrie zijn overmaatse vaten cruciaal voor het bewaren van ingrediënten en eindproducten. Ze bieden een veilige omgeving die voldoet aan de strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen die nodig zijn voor farmaceutische producten.

Verschillende soorten overmaatse vaten

Er zijn verschillende soorten overmaatse vaten beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen. De meest voorkomende typen zijn:

  • Kunststof vaten
  • Stalen vaten
  • Roestvrijstaal (RVS) vaten