LOXXER Lithium kasten

Bij Arivic vindt u de hoogwaardige kasten van LOXXER. Deze ontwikkelaar en producent staat bekend om de verschillende varianten van de LOXXER Lithium-ion kast die bescherming biedt tegen brand. Brandveiligheid is de hoogste prioriteit bij veel bedrijven en daarbij is goede kwaliteit en vakmanschap een vereiste. Zoals de naam zegt kunt u in de kast lithium-ion batterijen opslaan en opladen op veilige wijze. Zo voorkomt u lithium branden en mocht er toch iets mis gaan bent u hier tijdig van op de hoogte om schade te beperken.

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Wat is een LOXXER Lithium-ion kast?

Het is een veilige opslagoplossing voor lithium-ionbatterijen. Deze batterijen kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct worden opgeslagen of opgeladen. Dit omdat ze vatbaar zijn voor oververhitting of zelfs brandgevaar in bepaalde omstandigheden. De LOXXER Lithium-ion kast is speciaal ontworpen om deze risico’s te minimaliseren.

Veiligheid staat voorop

LOXXER Lithium-ion kasten zijn zorgvuldig ontworpen om op een veilige en gecontroleerde manier lithium op te slaan. Ze voldoen aan strenge veiligheidsnormen en voorschriften, waardoor ze dienen als een betrouwbare barrière voor de bescherming van zowel personeel als het milieu. De veiligheidskasten zijn vervaardigd uit materialen die een uitzonderlijke brandwerendheid bieden, zoals speciale platen en coatings. De constructie is doelbewust ontworpen om branden te weerstaan en te voorkomen dat gevaarlijke stoffen ontvlammen, wat de risico’s van ongevallen tot een minimum beperkt.

De werking

LOXXER Lithium-ion kasten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen. Twee rookdetectoren en een temperatuurdetector zijn geïntegreerd om snel de eerste tekenen van mogelijk brandgevaar te detecteren. Zodra zelfs de geringste rookontwikkeling wordt gedetecteerd, verzenden deze sensoren onmiddellijk een signaal naar de ingebouwde controller in de brandkast. De controller activeert vervolgens een aantal noodmaatregelen:

  • Het in werking stellen van een luide sirene en een rood flitslicht voor onmiddellijke waarschuwing.
  • Indien nodig, doormelden van de situatie naar de hoofdbrandcentrale.
  • Tijdelijk stopzetten van het opladen van de batterijen.
  • Het uitschakelen van de actieve ventilatie om de verspreiding van mogelijke gevaarlijke stoffen te voorkomen.
  • Het afsluiten van het overdrukventiel.
  • Het activeren van de FirePro® generator om gerichte brandbestrijding mogelijk te maken.

Bovendien houdt een intelligente mobiele app gebruikers op de hoogte van essentiële parameters zoals temperatuur, locatie en de status van de deuren. Voor extra veiligheid zijn de kasten voorzien van zelfsluitende deuren met een slot. Bovendien zijn er legborden met acht stopcontacten, waardoor het veilig opladen van lithium-ion batterijen voor toekomstig gebruik mogelijk is.

De vormgeving van een LOXXER Lithium-ion kast

De LOXXER Lithium-ion kast is ontworpen met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder ventilatiesystemen en lekbakken. De ventilatiesystemen voorkomen dat er ophopingen van gas kunnen ontstaan en de lekbakken minimaliseren potentiële lekkages in de kast. Deze innovatieve kasten zijn verkrijgbaar in een breed assortiment met afmetingen en configuraties. Hierdoor heeft u de flexibiliteit om kasten te selecteren die naadloos aansluiten op uw specifieke behoeften. De LOXXER Lithium-ion kast is hierdoor een veilige en doeltreffende opslagoplossing, waarbij de nadruk ligt op het minimaliseren van risico’s.