Het hebben van milieucontainers is onmisbaar voor bedrijven waar met gevaarlijke stoffen en producten wordt gewerkt. Elke container is geschikt voor verschillende toepassingen en daarom is het belangrijk dat u de juiste voor uw situatie aanschaft. Bij Arivic adviseren we onze klanten om alle risico's met betrekking tot de opslag van gevaarlijke stoffen te beperken. Zo beschermt u met milieucontainers uw bedrijf, medewerkers en de werkomgeving. Onze oplossingen zijn uiteraard allemaal conform de meest recente regels en wetgevingen.

Wat is een milieucontainer?

Het is een speciale container die wordt gebruikt voor het opslaan van verschillende soorten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Zo'n container is ontworpen om giftige stoffen op een veilige en milieuvriendelijke manier op te slaan en eventueel af te voeren naar de geschikte verwerkingsfaciliteiten.

Milieucontainers op maat

De opslag van gevaarlijke stoffen vereist een deskundige en vooral op maat gemaakte aanpak. Behalve onze standaard milieucontainers voor verven (of andere licht ontvlambare vloeistoffen), richten wij ook volledige opslaghallen in voor bijvoorbeeld lithium-ionbatterijen bij grote autofabrikanten. Elke situatie is anders en daarom is het belangrijk dat u de juiste maatregelen neemt, zodat er geen giftige stoffen vrijkomen. Om u een beeld te geven van onze diensten, beschrijven we graag kort voor u welke stappen wij nemen om tot een juiste toepassing milieucontainer te komen.

Eerst doen we eenonderzoek en de inventarisatie van de gevaarlijke stoffen die u wilt opslaan in containers. Dit is een belangrijke stap in het proces, omdat we hierbij bepalen welk type container u nodig heeft, zodat u een zo veilig mogelijke situatie kunt creëren. U heeft namelijk keuze uit standaard containers en brandwerende containers.

Vervolgens doen we een studie van de locatie om onder andere te bepalen welke grootte container u nodig heeft en of u mogelijk hierbij ook andere preventies zoals een lekbak aan moet schaffen.

Dan komt er een selectie van de juiste materialen, wat ook weer terugkomt bij het soort container dat u nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld een roostervloer nodig in de container om vloeistof zoals olie op te vangen? Of zijn er ventilatieroosters vereist voor een goede luchtafvoer van de opgeslagen stoffen? Met deze en nog veel meer zaken houden wij rekening bij deze stap, zodat uw containers aan alle eisen voldoen.

Wanneer alle stappen doorlopen zijn is het tijd voor de levering en plaatsing. We zorgen dat de containers op de gewenste plek worden geplaatst, zodat u ze direct in gebruik kunt nemen.

Welke soorten afval kunnen in een milieucontainer?

Afhankelijk van het soort container en de specifieke regelgeving kunnen er verschillende soorten afval in milieucontainers geplaatst worden. Onder andere chemisch afval zoals zuren en logen, maar ook ander gevaarlijk afval zoals batterijen, accu's en tl-buizen kunnen worden opgeslagen. Net als stoffen zoals oliën en vetten die afkomstig zijn van industriële processen. Ten slotte medisch afval, zoals naalden, verbanden of ander afval dat besmet kan zijn met bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Zorg altijd dat u een brandwerende container kiest wanneer u brandbare stoffen gaat opslaan. Bij vloeibare stoffen die kunnen lekken, is het verstandig om een lekbak mee te bestellen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, zodat we kunnen bespreken welke milieucontainer u nodig heeft.

Verschillende groottes brandwerende containers

Voor het veilig opslaan van brandbare stoffen is het van groot belang om te kiezen voor brandwerende containers. Deze speciale containers zijn uitgerust met zelfsluitende deuren die bij brand automatisch sluiten. Ze bieden een brandwerendheid van 60 minuten en voldoen aan zowel de Nederlandse als Europese normen. Bij Arivic heeft u een ruime keuze aan brandwerende containers in verschillende afmetingen. Bovendien zijn al onze containers betreedbaar, wat betekent dat u gemakkelijk en veilig de gevaarlijke stoffen kunt plaatsen en weer kunt verwijderen.

Waarom milieucontainers de beste keuze zijn

Door vloeistoffen op te slaan in bidons, jerrycans of vaten in een milieucontainer, verkleint u de industriële risico's aanzienlijk. Op deze manier wordt bij een brand of ongeluk voorkomen dat de brandbare vloeistoffen in contact komen met de productiemachines, waardoor de schade beperkt blijft. Het vermijden van contact met gevaarlijke materialen kan namelijk de verspreiding van het vuur vertragen en de schade aan de productiemiddelen verkleinen.