Spill control

Voor het beheersen, voorkomen en behandelen van vloeistoflekkage is de spill control van Arivic precies wat u nodig heeft. Wij hebben een zeer uiteenlopend assortiment met diverse soorten spill control, zoals de spill kit, professionele stofzuigers die geschikt zijn voor het behandelen van lekkages en afdichtdoppen voor het voorkomen van verspreiding. Op verschillende werkplaatsen is het hebben van spill kits onmisbaar, denk bijvoorbeeld aan garages die auto's of vrachtwagens onderhouden of andere industriële werkplekken. Op het moment dat er wel een lekkage ontstaat, heeft u een snelle oplossing met onze spill control.

Wat is spill control?

Spill control verwijst naar de oplossing en de daar bijbehorende procedures die worden gebruikt om vloeistoffen die zijn gelekt of uitgegoten op te ruimen en af te voeren. Dit kunnen producten zijn die materialen omvatten zoals olie, chemicaliën en andere gevaarlijke stoffen. Er zijn maatregelen genomen om de milieuschade te minimaliseren en de veiligheid van mensen te beschermen. Deze maatregelen en instructies kunnen het gebruik van absorberende materialen, het gebruik van barrières en het correct afvoeren van verontreinigde materialen zijn.

Het belang van spill control

Spill control is van groot belang om de schade aan het milieu en de gezondheid van mensen te minimaliseren. Wanneer vloeistoffen, zoals olie, chemicaliën en brandstoffen, uit een leiding lekken of uit een tank stromen, kan dit leiden tot ernstige milieuschade en gezondheidsproblemen. Bovendien kan een vloeistoflekkage leiden tot financiële verliezen voor bedrijven en individuen. Door efficiënte spill control maatregelen te nemen, kan men voorkomen dat vloeistoffen zich verspreiden en zo veiligheid bieden voor mens en milieu. Dit kan worden gedaan door absorberende materialen te gebruiken, barrières op te zetten, de vloeistofstroom te stoppen met conische stoppers en door overmaatse vaten te gebruiken om grote hoeveelheden vloeistoffen op te vangen.

Verschillende soorten spill control

In ons assortiment vindt u een hoop soorten spill control met elk verschillende functies en voordelen. Zo hebben we overmaatse vaten die speciaal zijn ontworpen om grote hoeveelheden vloeistof op te vangen zoals bij een lekkage van een tank of een grote olielekkage. Om schade te beperken zijn drainsealmatten ideaal, deze legt u op de grond neer om vloeistof op te vangen die vanuit een leiding of tank lekken. Het absorberende materiaal neemt de vloeistoffen in zich op voordat deze zich kunnen verspreiden. Onze conische stoppers kunt u eenvoudig plaatsen in een afvoer om deze hermetisch af te sluiten. Ze zijn meerdere keren te gebruiken en eenvoudig te reinigen. We hebben ook spill kits in ons assortiment die u klaar kunt leggen, zodat eventuele lekkages zoveel mogelijk beperkt worden. Zo'n spill kit kan bestaan uit zipper kits, spill stations, containers, drums en OPA90 containers. Dit zijn enkele van de spill control producten in ons assortiment, weet u niet precies welke soort u nodig heeft? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor advies.

Welke sectoren hebben spill control nodig?

Voor sectoren, waaronder de chemische industrie, olie- en gasindustrie, transportsector en milieubescherming, is spill control essentieel. In deze omgevingen is de kans op morsingen en lekkages namelijk aanwezig en is het belangrijk dat er op zo'n moment snel gehandeld wordt. Afhankelijk van de soort industrie, kunt u een type spill kit uitkiezen die aansluit op de lekkages. Er zijn daarom een hoop verschillende producten beschikbaar met instructies die daarop aansluiten.

Spill control kopen bij Arivic

Het aanschaffen van uw spill control doet u snel en eenvoudig bij Arivic! Heeft u niet gevonden wat u zocht in ons assortiment? Mogelijk kunnen we u alsnog helpen, we hebben namelijk ook een breed aanbod aan lekbakken van kunststof tot metaal. Of u kiest voor een kit met diverse soorten absorptiemateriaal die geschikt is voor bijna elke soort lekkage. Neem gerust contact op met onze medewerkers voor advies voor het beste product in uw situatie. Met meer dan 20 jaar ervaring kunt u altijd rekenen op onze expertise, zodat u zeker weet dat u het juiste aanschaft voor uw werkplek.