ASECOS Lithium kasten

Brandveiligheidsopslagkasten voor actief en passief opladen van Lithium batterijen, conform de richtlijnen gesteld in de PGS 37-2.

15 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

De ASECOS Lithium-ion kasten zijn specifiek ontworpen om lithium-ion batterijen veilig op te slaan en te beschermen tegen factoren die kunnen leiden tot brand of explosie. Lithium-ion batterijen staan bekend om hun brandrisico, met name wanneer ze beschadigd zijn of niet correct worden opgeladen. De kasten van ASECOS hebben een brandvertragende functie, waardoor ze extra tijd bieden voor brandbestrijding en eventuele evacuatie in het geval van een incident. De robuuste constructie maakt ze bestand tegen hitte en chemische corrosie. Bovendien voldoen de ASECOS Lithium-ion kasten aan de belangrijkste regelgevingen en normen.

Hoe werkt een ASECOS Lithium-ion kast?

De ASECOS Lithium-ion kast reageert op situaties zoals brand of incidenten met lihium-ion batterijen. Afhankelijk van het soort veiligheidskast dat u heeft, gaat deze handelen naar de situatie. In het geval en brand of een incident werkt de ASECOS Lithium-ion kast als volgt:

 • Brandvertragende constructie: de kast is gemaakt van brandwerende materialen die bescherming bieden tegen externe vlammen.
 • Interne brandbescherming: sommige modellen kunnen interne brandblussystemen bevatten die automatisch activeren bij brand in de kast.
 • Ventilatie- of afzuigsysteem: ventilatie en afzuigsystemen helpen om hitte en gevaarlijke gassen af te voeren, wat cruciaal is bij oververhitting van batterijen.
 • Zelfsluitende deuren: de deuren sluiten automatisch in geval van brand om de verspreiding van vuur te beperken.
 • Spill control: ingebouwde of losse lekbakken voor het opvangen van eventuele gelekte chemicaliën.
 • Alarm- en monitorsystemen: eventuele alarmsystemen of sensoren waarschuwen bij hoge temperaturen of rookontwikkeling.

Let op: niet alle ASECOS lithium-ion kasten hebben dezelfde functies. Sommige van deze kenmerken kunnen afhankelijk zijn van het specifieke model of van extra opties die door de gebruiker zijn gekozen.

De veiligheidsniveaus van de ION-LINE veiligheidskasten

De ION-LINE veiligheidskasten van ASECOS, bedoeld voor het veilig opladen en opslaan van lithium-ion batterijen, zijn beschikbaar in drie verschillende veiligheidsniveaus. Elk niveau is ontworpen om aan diverse eisen te voldoen.

 1. CORE: biedt uitgebreide brandbescherming, inclusies ASECO’s evacuatie- en alarmdoormeldingssysteem.
 2. PRO: omvat alle kenmerken van CORE en is aangevuld met 3-traps alarm- en actief brandonderdrukkingssysteem. Geschikt voor professioneel gebruik.
 3. ULTRA: biedt de meest geavanceerde bescherming, inclusief verbeterde brandbescherming, actief rookgasmanagement en uitgebreide bewaking.

Lithium-ion batterijen veilig opladen en opslaan in veiligheidskasten type 90

De ASECOS ION-LINE veiligheidskasten type 90 bieden een betrouwbare en conform de regelgeving passende oplossing voor zowel de passieve (ION-STORE) als actieve (ION-CHARGE) opslag van lithium-ion batterijen in werkruimtes. Verschillende uitrustingsvarianten maken het gebruik van deze veiligheidskasten voor elke behoefte mogelijk.

 • 90 minuten brandwerend (type 90) van buiten naar binnen typegetest conform EN 14470-1
 • Brandwerendheid van 90 minuten van binnen naar buiten conform EN 1363-1
 • CE-conform
 • Uitgebreide fabrieksgarantie