Brandkast

Een brandkast is ontwikkeld om de impact van brand en hitte te weerstaan, zodat de inhoud van de kast veilig blijft wanneer er brand uitbreekt. Bij Arivic hebben we verschillende brandwerende veiligheidskasten gemaakt van materialen zoals metalen of speciale coatings met een hoge brandwerendheid. Ze zijn gemaakt om de invloed van vlammen en temperatuurschommelingen op de opgeslagen stoffen te vertragen. Wanneer er wel brand ontstaat in uw bedrijfspand, kan het hebben van een brandwerende veiligheidskast ervoor zorgen dat de schade aan de omgeving en uw personeel beperkt blijft. De gevaarlijke brandbare stoffen in de kast kunnen namelijk moeilijk bereikt worden door de vlammen, waardoor er tijd gecreëerd wordt om te kunnen handelen, bijvoorbeeld het activeren van sprinklersystemen of het alarmeren van de brandweer.

16 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. S-Classic Brandveiligheidskast Asecos - 90min -120x61,5x197cm Artikel nr: 30115-002-30830
  Speciale prijs € 2.370,00 Normaal € 3.135,50
  VANDAAG BESTELD = BINNEN 72 UUR GELEVERD

16 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

De werking van brandkasten

Een brandveiligheidskast heeft een bijzondere werking die bescherming van mens en milieu waarborgt. De brandwerende materialen en constructies van de kasten zorgen er voor dat warme vlammen niet of pas na een lange tijd zorgen voor verandering van de temperatuur van de kast. De temperatuur in de kast wordt namelijk gereguleerd, waardoor verschillende gevaarlijke stoffen niet zomaar te warm kunnen worden. Een brandwerende opslagbox kan wel 30 tot 90 minuten de temperatuur blijven reguleren! Veel van de kasten zijn voorzien van afdichtingsmechanismen om te voorkomen dat rook, gassen en vlammen kunnen binnendringen. Ook sluiten de deuren automatisch bij rook of vuur. Voor optimale bescherming kunt u een betrouwbaar afzuigsysteem installeren, deze kan eventuele gevaarlijke dampen afvoeren.

Onze verschillende soorten brandveiligheidskasten

Om de opslag van gevaarlijke stoffen zo veilig mogelijk te doen hebben we verschillende kasten in ons assortiment. Afhankelijk van welke en hoeveel gevaarlijke stoffen u gaat opslaan, heeft u keuze uit een grote of kleine brandkast. Daarnaast hebben we verschillende modellen in ons assortiment:

 • S-Classic
 • Q-Classic
 • XL-line
 • Charge-Pro
 • ION-Charge
 • Store-Pro
 • ION-Store

Wilt u niet brandbare stoffen opslaan? Dan kunt u gaan voor een ander type veiligheidskast. We hebben namelijk ook speciale chemicaliën kasten in ons assortiment, waarin u logen en chemicaliën kunt opslaan. Weet u niet zeker welke kast u het beste kunt aanschaffen? Neem dan gerust contact met ons op voor professioneel advies over het veilig opslaan van gevaarlijke stoffen.

Een brandkast kopen bij Arivic

Wanneer u een brandwerende veiligheidskast wilt kopen bent u bij Arivic aan het juiste adres! Met onze verschillende soorten kasten zorgt u ervoor dat u uw bedrijf, personeel en uzelf beschermt wanneer er onverhoopt brand uitbreekt. Uiteraard voldoen al onze brandkasten aan de belangrijkste normen en richtlijnen, zodat u zeker weet dat uw gevaarlijke stoffen veilig in een opslag zitten. We begrijpen dat u niet direct weet welke soort brandbeveiliging u nodig heeft, daarom geven onze professionals graag advies. Zo zorgen we ervoor dat u de beste brandbeveiliging voor uw bedrijf aanschaft, waar u jarenlang van kunt profiteren. Neem daarom gerust contact met ons op of vraag een offerte aan wanneer u een brandwerende veiligheidskast wilt kopen!