Absorberende booms

Wanneer u veel met chemicaliën, olie of andere schadelijke stoffen werkt, is het mogelijk dat er een lekkage optreedt. Om de schade van een lekkage te beperken, zijn absorberende booms onmisbaar! Deze materialen absorberen de vloeistof voordat er verdere schade kan ontstaan. Bij Arivic kunt u kiezen uit verschillende formaten en hoeveelheden, zodat u altijd de juiste slang voor elke specifieke situatie tot uw beschikking heeft. Zo hebben we absorberende booms in ons assortiment die blijven drijven, zodat u lekkages in het water kunt verhelpen.

10 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Verschillende soorten absorberende booms

Ons assortiment bevat verschillende absorberende booms: olie absorberende en universele booms. Onze olie absorberende booms zijn perfect wanneer u alleen olie en brandstoffen wilt opnemen, zonder water of andere vloeistoffen op te nemen. Zo kunt u eenvoudig een olielek in bijvoorbeeld een meer of rivier schoonmaken. Voor het opnemen van verschillende gelekte vloeistoffen kunt u universele booms gebruiken. Deze absorberen niet alleen olie en water, maar ook agressieve chemicaliën. Hiermee creëert u een effectieve barrière, waardoor de vloeistoffen worden ingesloten en zich niet verder kunnen verspreiden. Zo kunt u in de tussentijd bezig met het aanpakken van de lekkage!

Welke absorberende boom heb ik nodig?

Dit hangt af van uw specifieke situatie en de ernst van de lekkage. Niet alle absorptie booms blijven drijven op het water, terwijl dit wel noodzakelijk is om oliën of chemicaliën daaruit te verwijderen. Bovendien moet u zelf beslissingen of u de specifieke vloeistoffen wilt filteren of alles in één keer wilt opnemen met universele absorptie booms. Voorkomen is beter dan genezen, daarom raden we u aan om een opvangsysteem te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een lekbak onder een vat waarvan de inhoud absoluut niet op de grond mag lekken.