Absorberende doeken

Absorberende doeken zijn speciaal ontworpen doekjes om vloeistoffen te absorberen. Ze worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals industriële werkplekken, laboratoria en garages. Deze doeken zijn gemaakt van materialen met een hoge absorptiecapaciteit, waardoor u eenvoudig lekkages of morsingen kunt opruimen. Ze hebben vaak een dikke textuur om de vloeistof goed te kunnen vasthouden en te voorkomen dat het opnieuw gaat lekken. Absorberende doeken zijn er in veel verschillende soorten, voor morsingen van kleine tot medium en grote hoeveelheden. Bij Arivic kunt u eenvoudig de juiste absorberende doeken bestellen die u nodig heeft voor elke situatie!

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Verschillende soorten absorberende doeken

Door de veelzijdigheid van absorberende doeken kunnen ze in veel verschillende situaties gemakkelijk en efficiënt worden ingezet. Er zijn diverse soorten waarmee u binnen de kortste keren een lekkage of morsing heeft opgeruimd. We vertellen u graag wat meer over de verschillende absorberende doeken die wij in ons assortiment hebben.

Wanneer u veel met olie werkt en er dus kans is op knoeien of lekken, heeft u olie absorberende doeken nodig. Deze doeken zijn specifiek ontworpen om olie op te nemen en vast te houden. Wanneer u bijvoorbeeld in een garage of industriële omgeving werkt zijn olie absorberende doeken onmisbaar. De hydrofobe eigenschappen zorgen er voor dat water afgestoten wordt en de doeken volledig gericht wordt op het absorberen van olie.

In omgevingen met chemicaliën zijn chemicaliën absorptiedoeken van groot belang. Ze worden vaak gebruikt in laboratoria, industriële fabrieken en andere omgevingen waar het werken met chemicaliën een dagelijkse bezigheid is. De doeken zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de corrosieve eigenschappen van chemicaliën en zijn daardoor in staat om deze veilig op te nemen en vast te houden. Het is essentieel om chemicaliën doeken te gebruiken wanneer u werkt met (gevaarlijke) chemicaliën.

Universele absorptiedoeken zijn doeken die breed inzetbaar zijn en verschillende vloeistoffen kunnen opnemen. Het zijn dus vocht absorberende doeken die voor bijna alle vloeistoffen gebruikt kunnen worden. Deze doeken worden vaak gebruikt in algemene onderhouds- en reinigingstaken bij werkomgevingen. Ze zijn gemaakt van materialen met een ontzettend hoge absorptiecapaciteit en kunnen eenvoudig ingezet worden bij morsingen of ongelukken.

Let op: bij het werken met gevaarlijke stoffen is het belangrijk om de juiste veiligheidsprocedures te volgen en indien nodig advies te vragen bij professionele instanties.

Tips voor het kiezen van de juiste absorberende doeken

Voor uw eigen veiligheid en die van uw medewerkers is het belangrijk dat u de juiste absorberende doeken koopt voor uw situatie. Daarom geven we u graag enkele tips, zodat u zeker weet dat u de juiste producten aanschaft:

  • Identificeer het type vloeistof: het is belangrijk dat u weet voor welke soort vloeistof u een oplossing nodig heeft.
  • Absorptiecapaciteit: zorg ervoor dat u de capaciteit van de absorptiedoeken controleert voordat u deze gaat gebruiken. Dit kunt u aflezen van de verpakking van de doeken.
  • Afmeting: controleer de afmeting van de doeken om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de toepassing.
  • Veiligheidsnormen: als u werkt met gevaarlijke stoffen, zorg er dan voor dat de gekozen doeken geschikt zijn voor het opruimen van de specifieke stoffen waarmee u werkt.

Absorberende doeken bestellen bij Arivic

Bij Arivic kunt u eenvoudig absorberende doeken bestellen tegen een voordelige prijs. Elk product heeft een eigen werking en is snel inzetbaar, zowel bij kleine als zware lekkages en morsingen. Of u enkel water absorberende doeken nodig heeft of doeken voor gevaarlijke stoffen zoals chemicaliën, bij ons vindt u wat u nodig heeft. Naast onze doeken hebben we nog een veel meer andere absorptiematerialen waarmee u vrijwel alle soorten vloeistoffen en oliën gemakkelijk kunt opruimen. Mocht u niet zeker weten welke soorten absorptiedoeken u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies.